Käyttäjien sisäänkirjautuminen
Käyttäjänimi 
 
Salasana 
    Muista minut  
Post Info TOPIC: Sairaskertomuksia


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 61
Päivämäärä:
Sairaskertomuksia
Permalink   


Sain idean eräältä toiselta foorumilta Eli tänne voisi laittaa sairaskertomuksia omista eläimistänne, miten huomasit, miten hoidettiin yms. Muistathan mainita myös mikä eläin on kyseessä Tästä voisi olla apua toisille omistajille!


Tässä marsuni Milan silmätulehduksesta:


Huomasin eräs päivä pienen värimuutoksen Milan silmässä, en ollut ihan varma oliko se vain heijastusta. Seuraavana päivänä näin sen taas ja otin marsun lähempään tarkasteluun, kirkkaassa valossa siinä näkyi sinertävän harmaan sumuinen kohta.
Soitin samantein lääkärille ja siellä hän laittoi silmään sellaista nestettä että näkyy jos siinä on esim. heinän tökkäämä jälki. Mitään ei näkynyt. Hän määräsi Oftan Akvakol -nimisiä antibioottitippoja (muistaakseni tuo merkki on juuri sellainen ettei se ärsytä silmää jos siellä sattuukin jokin haava olemaan). Suun kautta otettavia antibioottejahan silmätulehdukseen on turha antaa, silmätipoilla ei ole ripulin vaaraa.
Annostus oli kolme kertaa päivässä yksi tippa niin kauan kuin silmä on normaali ja pari päivää jälkeenkin. 8 päivää jouduin laittamaan tippoja silmään, välissä se tuntui pahenevankin mutta onneksi parantui kuitenkin. Milan silmä kuitenkin jatkoi hieman rähmimistä. Viikon päästä kuurin lopettamisesta silmänurkasta pilkotti joku pieni "piikki". Varovasti irrotin sen ja arvatkaa hämmästyinkö kun sieltä tulikin n.1cm pituinen heinänkorsi! Sen jälkeen silmä ei enää rähminyt.
 
Tuossa vielä kuva tulehtuneesta silmästä: http://photobucket.com/albums/a290/laurainen/Ronja%20ja%20Mila%20-self%20black/? action=view&current=PC070120.jpg__________________
Kotona marsutrio


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 51
Päivämäärä:
Permalink   

Kääpiöhamsterin "sydänoireita"/"hengitystietulehdus"/"eturaajahalvaus"=niukahtanut etujalka:
....Aamulla hamsteri vain kökötti pesässään, tärisi ja hengitti kiivaasti eikä liikkunut moneen tuntiin mihinkään. Eläinlääkäri puhelinkorvalla , mitä lie ollut jossain maatilalla tekemässä , yritti tyynnytellä että tulee kun kerkiää ja että vaikuttaa sydänoireilta tai hengitystietulehdukselta. Syötin ja juotin hamsua siinnä pesässään ollessaan. Seuraavana päivänä se lähti kulkea köpsyttämään etujalkojaan raahaten, eläinlääkärin diaknoosi eturaajahalvaus, mutta tuotantoeläimet ensin ja seuraavana-aamuna vastaanotolla tavattavissa. Olimpa ehkees hyvilläni kun ei tärissy eikä läähättänyt, siis oli kulkua lukuunottamatta ihan normaalinoloinen. Ja...seuraavana yönä se viiletti jo terrassa ja huristeli juoksupyörässään kuin ei mitään olisi ollutkaa...se oli vissiin hypännyt mökkisä katolta ja epäonnistuneen alastulon seurauksena niukauttanut jalan tai molemmat joita sitten poti aikansa kunnes ne olivat taas vetreät ps. säästin muutaman euron.

__________________
VKH campbellien ja talvikoiden, syyrialaisten hamstereiden, gerbiileiden, marsujen ja degujen kasvatusta Lieksassa
http://personal.inet.fi/koti/campsyla/index.htm


Pj

Tila: Offline
Viestit: 710
Päivämäärä:
Permalink   

Mulla eivät eläimet ole pahemmin sairastelleet. Rottapojilla oli silloin aikoinaan joku hengitystietulehdus. Lääkittiin antibiootilla ja oireet ainakin lievenivät. Diagnoosia en koskaan saanut, mutta epäilen, että on ollut mycoplasmaa.

Rotat söivät ihanasti antibioottia: laitoin tipan sormenpäähän ja siitä ne sitten vuorotellen nuolivat lääkkeen.

__________________
http://cioccolatos.nettisivu.org/


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 156
Päivämäärä:
Permalink   

Eräänä iltana huomasin gerbiililläni outoa käytöstä, se vain istua nökötti paikallaan. Silloin vielä ajattelin, että kyseessä on vain tavallinen kiima. Seuraavana päivänä tila oli kuitenkin huonontunut. Tytön kävely oli vaikean näköistä, muistutti reppana hieman humalaista.. Illalla käveli jo ympyrää pää vinossa. :/
Rupesin epäilemään välikorvantulehdusta. Niimpä tulostin gerbiiliyhdistyksen sivuilta hoito-ohjeet kyseiseen sairauteen ja seuraavana aamuna lähdettiin eläinlääkäriin. Ei ollut lääkärillä hyvää kokemusta jyrsijöiden hoitamisesta, luuli eläintä hamsteriksi.. Annoin lääkärille hoito-ohjeet ja hän antoi viiden päivän antibiootti kuurin johon myöhemmin vielä hain kaksi lisäannosta.
Muutaman päivän jälkeen tila näytti paranevan. Oli pieni innostunut jo jopa rummuttelemaankin ja järsi innokkaasti pahvia. Tätä iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, ja tila heikkeni taas. Jouduin äitini kanssa lähtemään Helsinkiin, ja jättämään sairaan gerbiilin hoitoon. (Suuret kiitokset Miialle!)
Kun reissusta palasimme, oli pieni jo todella heikossa kunnossa. Ei enää jaksanut itse syödä eikä juoda. Ei ollut kuuri tehonnut ja järkevin ratkaisu oli siis lopetus.

Usvaniityn Silkkiturkki 12.4.2004 - 16.9.2005

__________________


Tulokas

Tila: Offline
Viestit: 19
Päivämäärä:
Permalink   

Casper (marsu)


Casper lakkasi syömästä, joten vein sen eläinlääkäriin. Todettiin piikki hampaassa, joka poistettiin. Casper kuitenkin kuoli melkein heti kotona. Luultavasti nukutuksen sivuvaikutuksia.


Punkki (marsu)


Punkki oli ollut kotona n. viikon verran, kun korvasta alkoi lähteä nahka. Tilanne paheni koko ajan, joten oli eläinlääkärikäynnin aika. Eäinlääkäri määräsi antibioottia, sisäisesti ja suoraan korvalle levitettäväksi. Epäili jonkinlaista sieni-infektiota. Punkki parani ajanmyötä eikä infektio tarttunut muihin marsuihin. (Infektio oli peräisin eläinkaupausta, josta Punkin hain*huokaus)  __________________


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 44
Päivämäärä:
Permalink   

Huomasin yhtenä viikonloppuna gerbiilissäni jotain omituista. Sen toinen etutassu vaan lerpotti elottomana. Kokeilin tassua ja se oli ihan veltto. Gerbiili ei pystynyt tekemään sillä mitään. Minulla ei ollut hajuakaan mikä sillä voisi olla, joten varasin eläinlääkäri ajan. Heti seuraavana päivänä pääsimmekin lääkäriin. Siellä oli hyvin mukava ja osaava eläinlääkäri, joka tarkasti gerbuni ja otti sen tassusta röntgen kuvan. Ja niin se selvisi: pikkuiseni etutassu oli murtunut. En ymmärrä miten se oli tapahtunut, mutta niin se vain oli. Katkennut luu näkyi selvästi kuvassa. tassuun ei pystynyt laittamaan mitään lastaa, koska murtuma oli niin hankalassa kohdassa. Gerbun piti vain antaa toipua kuukausi rauhassa. Sitä ei saanut juoksuttaa, ja terrasta piti ottaa kaikki korkeat jutut pois, ettei se siellä hyppiessään satuttaisi itseään entistä enemmän. Piti myös vahtia että gerbu sai syödäkseen, sillä murtuneella tassulla syöminen oli sille erittäin vaikeaa. Hitaasti mutta varmasti kullan nuppuni lopulta toipui.

__________________
Minä ja kymmenen höpsöä tupsuhäntää.


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 61
Päivämäärä:
Permalink   

Chinchillani eivät ole paljoa sairastelleet, onneksi, mutta kastraation lisäksi Artylla on takanaan yksi eläinlääkärikäynti.


Olin ollut koko viikonlopun poissa, jonka jälkeen sunnuntaina käsittelin Artemista, ja huomasin että sen sukupuolielinten vieressä oli joku omituinen patti. Tätä pattia ei ollut silloin perjantaina, kun lähdin. Kastraatiosta oli silloin noin kuukausi. Osasin vain arvailla mikä se olisi, ja hulluin idea oli, että toista kivestä ei olisikaan poistettu vahingossa. Pelkäsin jopa jonkinsortin kasvainta. Heti maanantaiaamuna varasin Artylle ajan tiistaille. Tiistaina sitten todettiin, että patti olikin paise ja se puhkaistiin. Ilmeisesti se oli jonkin bakteerin, joka oli mahdollisesti tullut kastraatiossa, aiheuttama. Artemikselle paise ei ollut onneksi missään vaiheessa kipeä.


Joka tapauksessa, Arty sai Ditrim-kuurin viikon ajaksi, ja minun oli puristettava paisetta jos se yrittäisi uudelleen täyttyä. Ditrimin antaminen ei ollut (minun onnekseni ) kovin vaikeaa, sillä Arty rakasti Ditrimin makeaa makua ja suorastaan lutkutti lääkettä itse ruiskusta.__________________


Tulokas

Tila: Offline
Viestit: 19
Päivämäärä:
Permalink   

Pariskunta sai tänään lääkäriltä loishäätö-kuurin. Kolme kertaa kahen viikon välein + antibiootti+ maitohappobakteeri+ c-vitamiinia


 __________________
Ari


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 216
Päivämäärä:
Permalink   

Onko kellään muulla, kuin miun elukalla ollut mätäpaise? Tässä iki ihanalta Mopiltani huomaisin patin leuan alla, joka on mätäpaise! Siistii tietysti pikapuhelu kasvattajalle ja saimpas hyvät ohjeet sen hoitoon Kiteen elukkalekurit varmaan olisi sen jo tappaneet pöydälle. Mut pitänee seurata ja puhkaista mokoma pois

__________________

Kadotetun gerbiilit; black & yellow nutmeg
Epävirallista kesyhiirikasvatusta; lk, lks & ba, ssp, hi
Epävirallista kääpiöpinserikasvatustaJäsen

Tila: Offline
Viestit: 101
Päivämäärä:
Permalink   

Luigilla oli talirauhasen tukkeuma tässä keväällä. Eläinlääkärin käskyn mukaan annoin sen rauhassa kehittyä, ja putsasin betadinella kun se oli riittävän kypsä tyhjennettäväksi. Rex-rotilla tuollaset on aika yleisiä. Luigillakin tämä oli jo kolmas, mutta aiemmat kypsyivät nopeammin. Tämä oli muutenkin erilainen, siksi vilautin eläinlääkärille samalla kun muita rottia käytin haavojen takia.

__________________


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 70
Päivämäärä:
Permalink   

kun kerran tulimme mummolasta kerttu oli huonossA kunnossa seuraavana päivänä vein kertun eläin lääkäriin kerttu sai lääkettä kerttu ei suostunut ottamaan illalla lääkettä vaikka kuinka yritti aamulla kerttu oli kuollut kerttu oli iso harmaa kani sen toinen korva oli lurppa ja toinen pysty

__________________
Miu


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 49
Päivämäärä:
Permalink   

Heipsan! kyselisin tälläistä; Meidän Nepalla on semmoinen patti vasemmassa kyljessä, patti ei liiku eikä se ole pehmeä, se on ihon alla eikä se ole kasvanut moneen kuukauteen, patti ei Nepaa haittaa eikä se sitä rapsuttele,se ei vuoda verta tai ole rupinen. Onko syytä huolestua? o: vai onko se semmoinen patti jonka sanotaan lähtevän iän myötä?

__________________
Team Vauhti ännät :)
Miu


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 49
Päivämäärä:
Permalink   

Niin onko kukaan eedes innostunut lukemaan kommenttia... kun aika hiljasta on. onko kaikki joillakin lomilla? Kun että voiko Nestoria sitte edes viedä näyttelyyn jos sillä on tuo patti.. oltas nimittäin suuntaamassa Lappeenrantaan niin ois kiva tietää..

__________________
Team Vauhti ännät :)


Pj

Tila: Offline
Viestit: 710
Päivämäärä:
Permalink   

Pateista on aika vaikea koskaan sanoa, mitä ne ovat. Jos patti on hyvin kova, epäsäännöllisen muotoinen, niin kävisin varmuuden vuoksi näyttämässä lääkärissä.

__________________
http://cioccolatos.nettisivu.org/
Miu


Jäsen

Tila: Offline
Viestit: 49
Päivämäärä:
Permalink   

Luomelta se näyttää.. tai siis voiko se olla edes luomi kun se on ollu nestorilla jo vauvasta asti.. eikä se oo kasvanu yhtään tai liikkunu..

__________________
Team Vauhti ännät :)
Sivu 1 yhteensä 1 sivusta  sorted by
 
Pikaviesti

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi pikaviestiä

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard